Januari en een beetje februari.

De eerste maanden van het jaar zijn meestal rustig qua fotografie. Natuurlijk gaan de aanmeldingen voor trouwreportages en fotocursussen gewoon door, maar de fotografie staat vaak op een lager pitje.

Voor Welkom in Leeuwarden en de bijbehorende site en Facebookpagina bezocht ik weer diverse middenstanders in Leeuwarden.

Frank Postma opende zijn nieuwe kapsalon op de Nieuwstad.

Voor het blad Liwwadders doe ik ook de fotografie zoals hier bij Erik Steenbergen in de Kleine Kerkstraat.

In Akkrum bezocht ik Mettje Dam voor de NDC. Mettje haar trouwreportage heb ik ook gemaakt en zelfs vorig jaar een vette photoshoot in haar trouwjurk alleen dan met de twee boy’s en haar man Theo erbij. En ze pasten beide nog in hun trouwkleding na 9 jaar!

Zo nu en dan moet er ook gegraven worden bij het ontwaken van de dag.

Dochterlief heeft haar paard Daimond nu al weer een tijdje en binnenkort gaat ze het zadel er op doen. Ik vond dit een mooie, intiem moment tussen hun beide.

Op de weg naar Pieterbierum kwam ik langs de verlichte kassen van Berlikum ofwel Berltsum in het fries.

In Pieterbierum moest ik een kunstenaar fotograferen i.v.m. het Rembrandtjaar. Hij heeft zijn atelier in een kerk. Wat een prachtplek.

Leeuwarden in inmiddels een Loetje rijker en ik heb inmiddels van hun wereldberoemde biefstuk mogen proeven en dat smaakte naar meer.

Lazy Lemon is ook een nieuwe horecazaak in Leeuwarden. Heel anders, maar ook met een hele goede keuken en enthousiast personeel. Hier giet chef Wilte nog wat extra mapplesirup over mijn pancakes.

Ik sluit af met een plaatje van een plaatje. Tijdens de fotocursus gingen we oefenen met scherptediepte en de eigenaar van de fiets mailde mij later of hij ook de foto’s mocht zien. Hij was nieuwsgierig geworden naar het resultaat!

Laat nu het ijs en de sneeuw maar komen, ik ben er klaar voor.

Greetz,

Simon